Mój dzisiejszy obiad skłonil mnie do otwarcia nowego wątku na temat włoskich past i makaronów, wybór jest trudny, ale na pewno kazdy ma swojego faworyta. ja postawię na tagiatelle, ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to kulinarne mistrzostwo ;-)
włoskie makarony - który wam smakuje najbardziej?
-
Napisano 1 rok temu #
-
niesmiertelne spaghetti i lasagne! nie ma lepszych, narobilas mi smaka, no! ;)))
Napisano 1 rok temu # -
Przepadam za makaronami, ale najbardziej lubie oryginalne, włoskie b.duze muszle, ktore obgotowywuje, potem faszerujęeszpinakiem i zapiekam w piekarniku. Niestety nie pamietam teraz nazwy producenta .Lubię też makarony kolorowe- barwione warzywami: marchewka, szpinakiem itp.
Napisano 1 rok temu # -
Bardzo dobre są włoskie makarony z firmy Prima Mellisa w dosyc przystepnej cenie w Tesco - farfalle/kokardki/ czy muszelki . Do zapiekanek warzywnych często kupuję.
Napisano 1 rok temu # -
Mój numer 1 to makaron włoski firmy Casa Rinaldi,w ksztalcie dużych rurek z rowkami, płaciłem bodajże niecałe 10zł.
Napisano 1 rok temu # -
Chodziło mi bardziej o rodzaje makaronu, a nie konkretne marki ;) nie każdy ma przecież dostęp do włoskich marek, ale i tak dobrze wiedzieć ;)
Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.