Jak dobrze, że w końcu jest taki portal dla miłośników pizzy.
Bez wychodzenia z domu pizza jak marzenie, spróbujcie sami ja jestem już po pierwszym pieczeniu i degustacji. Niebooooo w gębie.
POLECAM WSZYSTKIM !!!
Super portal
-
Napisano 1 rok temu #
-
Ja też robiłem tą pizze, ale przyznam się szczerze, że chyba odczekałem trochę za mało czasu na wyrośnięcie ciasta i po upieczeniu była trochę za twarda. Jak myślicie, czy to przez to czy może jest jakaś inna przyczyna?
P.S. Świetna stronka, będę wpadać, bo uwielbiam pizze :-) no i czekam na waszą opinię oraz więcej ciekawych przepisów.
Pozdrawiam!
Napisano 1 rok temu # -
Możesz odczekać mniej czasu np. 3 h, ale wtedy musisz dać 2 razy więcej drożdży,ale lepiej zrobić tak jak jest w przepisie.Pamiętaj że jak zrobisz już kulki to włóż je do jakiegoś pojemnika i zamknij na ok 20 min a następnie wstaw do lodówki na ok 6 godzin.
Mi wyszła idealna.
Napisano 1 rok temu # -
Zrobisz kulki to wystarczy ofoliować je dokładnie,wtedy nic nie wydostaje sie poza folie i wyrasta bardzo dobrze.Ja jeszcze robię tak ze pierw mrożę ciasto ofoliowane potem do lodówki az odtaje troszkę i wyrabiam.:) pamiętaj tez żeby jak najmniej maki było jak ja wyrobisz,najlepiej swapuj ile możesz bo potem piecze się w piecu i jest niedobra,i nie dawaj dużo sosu bo wszystko spływa a sos się pali.
pozdrawiam.Napisano 1 rok temu # -
Zgadzam się, bardzo fajny portal dla fanów i fanek pizzy, włoskiego jedzenia i słonecznej Italii. Znalazłam tu kilka genialnych przepisów. Tak trzymać!
Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.