Jak w temacie: wolicie iść do pizzerii i zjeść pizzę z prawdziwego pieca, a może upichcić sobie w domku z dodatkiem ulubionych składników ? ja zdecydowanie wolę sama kucharzyć i zjeść pizzę dokładnie taką jaką lubię. ciekawa jestem jak jest z Wami ; -)
pizza kupna czy domowej roboty?
-
Napisano 1 rok temu #
-
Najbardziej lubie pizze, do której ciasto zrobilam własnorecznie (patrz watek ciasto do pizzy). Dodaje wtedy do ciasta zioła, przyprawy, w rant zawijam ser i wszystko smakuje wysmienicie. To poza tym świetne danie do oczyszczenia lodowki z resztek polecam taką domowa pizze "śmieciowa"! hahaha
Napisano 1 rok temu # -
Zdecydowanie nie zgadzam sie z wami, nie ma to jak prawdziwa pizza z pieca opalanego drewnem
zadna pizza robiona w mikrofalowce czy kuchence gazowej nie bedzie maila tego nie powtarzalnego smaku, prawdziwa wloska pizza to jest to!Napisano 1 rok temu # -
Trzeba rozróznic pizzę kupną w supermarkecie od kupnej w pizzerii, i tu tez wypadaloby rozroznic sieciówkę i włoską pizzerię. Jednym słowem pizza pizzy nie równa. Mysle, ze taka pizza, jak mowi Bakalao, taka prosto z pieca, według wloskiej receptury to absolutny rarytas, nic sie jej nie równa ;) chociaz bardzo bym chcial umiec taka wyprodukowac. Moj ranking wyglada tak:
1. pizza z kamiennego pieca
2. pizza wlasnej roboty z piekarnika
3 pizza z pizzerii sieciowej
4 pizza mrozona z supermarketu - takiej nie tykam brrr ;PNapisano 1 rok temu # -
Najsmaczniejsza jest pieczona w piecu na drewnie bukowym,sam jestem pizzerem i wypiekam tak pizze.Powiem tylko tyle ze żadna sieciowka robiąca pizze na odwal się przez ludzi na douczeniu,czy hipermarket nie zastąpi tak zrobionej pizzy.
Pozdrawiam.Napisano 1 rok temu # -
Ok, doceniam "mistycznosc" pizzy z pieca opalanego drewnem ;DD, ale jednak zrobienie pizzy w domu od początku do końca, najlepiej z pomocą dzieci to super frajda a i w smaku nie musi odbiegać ona znacząco od tej z pieca jesli oczywiście mamy sprawdzona recepturę, no i ulubione smakołyki pod ręką. pozdrawiam ;)
Napisano 1 rok temu # -
Fakt, samodzielne pieczenie pizzy to super sprawa, szczególnie jeśli mamy do tego pomocników ;)
mi nigdy nie udalo się jednak wyprodukować tak pysznej pizzy, jaką jadam w swojej ulubionej włoskiej knajpce. niby pizza to proste danie ale jednak ta magiczna proporcja składników sprawia, że trzeba naprawdę mieć doświadczenie pizzerskie. poza tym sama atmosfera miejsca sprawia, że wolę jadać pizzę w restauracji ;)Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.