hej ;)
Ach Ci Włosi: jak nie pizza, to pasty, jak nie pasty to wino, jak nie wino, to kawa :)
Słyszałam, że włoska kawa jest bardzo dobra, jaka w waszym rankingu jest najlepsza ?którą
warto przywieźć?
chodzi mi glownie o taką, która po powrocie będzie przypominała
włoskie klimaty :-) i umilała zimowe ranki ;-)
dobra włoska kawa ;-)
-
Napisano 1 rok temu #
-
Moja ulubiona to: Lavazza Crema Gusto, granatowe opakowanie.
Sporo tansza od tej czerwonej. Polecam!Napisano 1 rok temu # -
Lavazza nie jest akurat najlepsz mieszank kaw. Prawda jest tez taka, że sa w
Polsce kawiarnie, gdzie podaj doskonała kawę, niejednokrotnie lepsz niz we
Wloszech. Problem w tym, ze takich lokali jest mało, a w Italii praktycznie
wszędzie mozna napic sie jak nie bardzo dobrej, to przynajmniej przyzwoitej kawy.
Jesli chodzi o włoskie palarnie, to polecam chocby Pellini (zwłaszcza Top).Napisano 1 rok temu # -
Ja lubie kawę Pellini. Mozna ja kupic ziarnistą, albo przygotowana do ekspresu. Ma delikatny, ale wyrazisty smak. Trudno tak komus polecac, bo to kwestia gustu, ale moze Ci pomogłam w wyborze.
Możesz sprobowac tez Mauro, ma troche intesywniejszy smak, ale równeiż dobra.Napisano 1 rok temu # -
najlepsza ??? moja ulubiona Miscela d'oro prestiżowa włoska kawa ;) a tak naprawdę najlepszą kawę na świecie serwują w rzymskich palarniach ;)
Napisano 1 rok temu # -
Jeżeli już to proponuje szukac kaw o zawartości 100% arabiki. Jeżeli ma być łagodna to na pewno nie może to być kawa nazwana espresso - to oznacza mocno palona co za tym idzie intensywna kawe.
Choc z drugiej strony jakakolwiek kawa przywieziona z Włoch będzie bedzie biła na głowę, to co mozna kupic w polskich sklepach.Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.